Alternativni-My-Cer-logo-za-primenu-na-belim-pozadinama

+381 61 2020 087

Dispatch nomads edition Athens

Naša sledeća destinacija je Atina.

Možda ne najlepsa prestonica Evrope ali po energiji koja vlada celim gradom i koja je slična srpskom mentalitetu je po mom mišljenu u samom vrhu liste.

Put od Volosa do Atine traje nešto manje od 4 sata, i prva polovina puta vas vodi uz more koje vas stalno prati sa vozačeve strane. Kako je već sredina leta i sunce u svom punom sjaju, odlučili smo da na put krenemo ranom zorom.

Preporuke za smestaj je da se definitivno oslonite na Airbnb. Ponuda stanova je raznovrsna i cene su totalno korektne. Predlog lokacija za stan… širi centar Atine ukoliko želite da vam značajni istorijski lokaliteti budu blizu ili pak jugo-istok grada ukoliko želite da vam budu blize plaže.

Te plaže svakako nisu lepe kao one na grčim ostrvima, ali za vreli letnji dan isprepletan posetama glavnim turističkim atrakcijama u Atini se javljaju kao sam poklon od bogova.

Atinu kao grad ili ćete zavoleti ili vam se neće uopšte dopasti.
Za neke je grad prljav i ima previse “svega” a za neke 2500 godina istorije na dohvat ruke.

Grad je prepun kafića, caffe barova, restorana, gastro barova, “fast food” restorana tako da u ovom gradu sigurno nećete ostati gladni… Ni gurmani a ni oni drugi. Obavezno je da se proba loklana hrana, jer hrana je ono što izmedju ostalog čini jednu zemlju autetičnom. Veoma popularna mesta za piće i hranu su bar-restorani na krovovima zgrada sa kojih puca pogled na Akropolis koji dominira većim delom grada.
U blizini Akropolisa se nalazi Filopapu brdo, na samo 15-tak minuta od Akropolisa. Odavde se pruža najbolji pogled na Parteon kao i na čitav grad. Na brdu se nalazi i restoran tako da uz kafu i hranu možete da uživate u savršenom pogledu na Atinu.

Atina nudi ogroman broj muzeja. Ulazak u neke od njih je besplatan svakog dana a neku muzeji imaju dane u nedelji kada je ulaz besplatan.

Kako je roming dodatak za A1 moguće aktivirati samo jednom u toku meseca, a kako sam se ja malo opustio i zaigrao, vreme je bilo da malo pripazim na preostali internet u okviru kupljenog paketa. Već smo se raspitali za lokalne opcije i kako biste bili uvek online, zabeležili i podelili momente predlažem kupovinu neke od sim kartica kod operatera Vodafone gde ćete za nekih 10-15 eura dobiti i više nego dovoljno GB.

Atina nudi dosta toga i ako ste dobro organizovani uspećete da izvučete maksimum. Mnoge ljude Atina podseća na Beograd ali koji je na moru, što se morate složiti i ne zvuči tako loše.

Naše preporuke lokala:

Ermou 18 Beyond the Horizon – Burgeri,takosi,kokteli na krovu zgrade uz odlicnu muziku i pogled na grad

Kalamakia O Elvis – najbolji suvlaki u Atini što se nas tiče

Kostas-najbolji giros u Atini što se nas tiče

MyPlate – odličan izbor ako niste blizu Elvisa ili Koste

360 Cocktail bar – bar na krovu sa odličnim pogledom na Monastiraki trg i Akropolis.

Nancy’s Sweet Home – raj kolača i grčkih poslastica

Nikitas-tradicionalna grčka jela

Bolivar Beach Bar – plaža, bar, open club, restoran – 4in1

Six d.o.g.s-asia fusion plus odlican prostor

LUKUMAΔΕΣ-grčke krofnice na 101 nacin

ZAPOČNI BESPLATNO
perm_identity
call
email
visibility