Alternativni-My-Cer-logo-za-primenu-na-belim-pozadinama

+381 61 2020 087

Dispatch nomads edition Volos

Nešto više od dva sata vožnje autoputem, južno od Soluna, je potrebno da bi se stiglo u Volos.

Većina puta je autoput koji je veoma dobar, sa više odmorišta i prošaran drvoredima, pogledom na planine sa jedne u na more sa druge strane.
Čak i po vrelom letnjem danu, za nas kojima more nije svakodnevnica, užitak je voziti se kroz ovakav pejzaž.

Volos je grad od nekih 150 hiljada stanovnika sa lukom u svom srcu. Nalazi se u dnu planine Pelion a u samom centru Pagasteickog zaliva koji na momente podseća na Boku Kotorsku.
Ulice u gradu su mahom pod pravim uglom i šire se paralelno i upravno od luke ka zapadu, severu i istoku.
Sama luka je velika i u odatle saobraća nemali broj trajekta koji vas mogu odvesti na okolna ostrva.
Kako je ovo centar jedne od najplodnijih regija u Grčkoj, pored trajekta možete videti i trgovačke brodove koji transportuju kontejnere.
U drugom delu luke, van dela namenjenog za komercijalni transport ćete biti u prilici da vidite i velelepne privatne jahte od koji lako može pamet da vam stane.

U samom centru grada nećete naći plažu, ali već na nekih 3 kilometra levo ili desno od centra grada će vas sačekati veliki broj uređenih plaža.
Brojni barovi na plažama, kao i restorani, će biti tu da vam upotpune doživljaj kristalno čistog mora.

Malo smo istraživali i našli koje nam plaže najviše odgovaraju te smo gledali da smeštaj bude pozicioniran između centra grada i tih plaža.
Preko aplikacije “Booking” smo našli smeštaj, stupili u kontakt sa vlasnicima i nakon što smo dobili potvrde da nam sve odgovara, isti i rezervisali.
Moram priznati da nam je ovo bio jedan od boljih pogodaka jer je smeštaj pored svih ostalih pogodnosti, poput natkrivenog parkinga u dvorištu, kodiranih brava tako da nije bilo potrebe za ključevima, spa centrom na poslednjem spratu odakle je pogled na grad i sam zaliv neverovatan, nudio i ogromne terase u apartmanima sa velikim stolovima i radnim mestom za četvoro ljudi.
Ovo nam je pružilo uslove jako sličnim onima koje imamo u našoj kancelariji i posao je jednostavno tekao bez nekog većeg dovijanja i snalaženja.
Kao što ste primetili do sada, ne pišem opširno o smeštaju, ali ovde smo se prijatno iznenadili do te mere da sam jednostavno morao pomenuti.

Hajde da se vratimo na sam grad. Kao što se i može očekivati od grada ove veličine koji je centar jedne regije, pešačka zona i sam centar su ispresecani dobrim brojem brendiranih butika, što je jako obradovalo naš ženski deo tima. Restorani i kafe barovi ne zaostaju u broju tako da smo i mi muški bili fino raspoloženi.
Grad ima dva šetališta, jedno je u samom centru, sa pomenutim buticima. Drugo, se nalazi uz samu obalu, i pruža se na dve strane od same luke.
Ovo drugo je klasična promenada gde se jedan za drugim skoro celom dužinom nalaze kafei i restorani.
S’obzirom da dolazimo iz Šapca, koji je relativno mali grad, ovde smo se nekako identifikovali sa tom atmosferom i osečali jako prijatno.
Šetališta su udaljena neka dva ili tri bloka jedno od drugog, i jako su prijatne lokacije za provođenje vremena nakon što sunce zađe.
Čak i od našeg smeštaja do samog centra nas je delilo tek nekih desetak minuta prijatne šetnje u kojoj su se redjali razni interesantni objekti.
Koliko je ovaj grad slabo posećen od strane inostranh turista, govori i to da smo tek par puta čuli engleski jezik. Kako u gradu tako i na plaži.

Time je još veće bilo naše iznenađenje kada smo u našem smeštaju ugledali automobil sa našim registracijama.
Još prijatnije je bilo kada smo se upoznali sa zemljacima. U pitanju su dvojica arhitekti, koji rade kao frilenseri i putuju evropom.
Oh kako je to fin susret bio za nas. Razmena iskustava, u kojoj smo mi bili strana koja je upijala svaku njihovu reč.
Mi smo realno, vojničkim terminom “gušteri” a oni “džombe” u ovoj situaciji.

Gde ići, šta izbegavati, sa kojim problemima u radu su se susretali, kako su ih rešavali. Na kraju priče, i oni rade sav svoj posao putem računara, imaju rokove koje treba da ispoštuju i što više zadovoljnih klijenata imaju, to bolje preporuke dobijaju za dalje projekte. Iskreno, pre sam očekivao da ću sresti nekog programera koji živi i radi kao nomad, ali ovaj momenat samo govori kako se sva zanimanja današnjice sele u digitalno okruženje.

Naravno, ni ovaj tekst neće ostati bez preporuka objekata koje mislimo da su definitvno vredni posete dok ste u Volosu.

selo Makrinica – samo selo se nalazi na nekih 20 minuta vožnje autom od grada. generalno nije toliko daleko koliko je put strm i zahteva sporu i opreznu vožnju. verujte, svaki pređeni metar do tamo se isplati, od pogleda na grad i zaliv doslovce staje dah.
Pelion Makrinitsa: Photos, Map, See & Do | Greeka

Bohemia Seaside Luxury – nalazi se na nekih šest kilometara od samo centra Volosa. Probali smo više različitih plaža u Volosu ali je ovo jedina kojoj smo se vraćali. Najiskrenije vam kažem da nisam u životu video ovako kvalitetan i organizovan objekat na plaži. Pored bara sa baštom, lounge bara, restorana u kojem se u svakom momentu nalazi pet kuvara spremnih da vam ukusima zagolicaju nepce, naćićete i dva terena za odbojku na pesku kao i dva profesionalna teniska terena. Svi tereni su besplatni za korišćenje, ležaljke se ne naplaćuju, a da bi ste koristili baldahine treba da tokom dana dok ste tu, poručite nešto u total vrednosti od 20 evra. Osoblje čine uglavnom mladi koji znaju engleski i koji su jako prijatni. Većinu vremena smo provodili u njihovom baru i restoranu odakle smo završvali dobar deo posla preko laptopa. Ah, da.
Klopa čista desetka!
Bohemia (@bohemia_seaside_luxury) • Instagram photos and videos

Ouzo Therapy – mnogo je lokala u Volosu u kojima možete dobro potrošiti svoje pare i biti zadovoljni time. Ali ovaj jednostavno ima taj lokalni šarm gde se osečate kao deo zajednice. Čak i ako je sve što od grčkog znate “efharisto”! Plodovi mora i plodovi tora na jednom mestu, uz odlični grčki uzo ili cipuro, koji grkinje (za stolom do nas) piju kao limunadu.
https://goo.gl/maps/ows3C6B4RL2zmNK6A

ZAPOČNI BESPLATNO
perm_identity
call
email
visibility