Alternativni-My-Cer-logo-za-primenu-na-belim-pozadinama

+381 61 2020 087

Kako naučiti države u Americi – mukotrpan proces ili ne?

NAŠE ISKUSTVO KAŽE

Kroz poslednjih nekoliko godina, obučavajući ljude za posao dispečera koji su poticali iz različitih oblasti, imali smo priliku da isprobamo više različitih pristupa prilikom učenja. Jedan od problema sa kojim su se polaznici susretali jeste efektivan način pamćenja svih država u okviru Sjedinjenih Američkih Država.

BUBATI NAPAMET NIJE ISTO ŠTO I SHVATITI MATERIJU

Bilo da je u pitanju rad 1 na 1 kroz mentor plan i vreme usmereno specifično prema učenju svih država, ili domaći nakon svakog časa koji uključuje učenje jednog ili više predela na karti, retencija “nabubanih” informacija jednostavno nije bila dovoljno dobra. Kada pričamo o odgovornostima ovog posla i informacijama sa kojima jedan dispečer mora da raspolaže, veoma mali procenat ukupnog znanja je naučen “napamet”. Uglavnom se ide prema tome da dispečer stvori osećaj za posao, za regiju u kojem mu se kamion našao, za situaciju koja isprva deluje nerešivo, i slično.

kako nauciti drzave u Americi
kako nauciti drzave u Americi

BEZ OVOGA SE JEDNOSTAVNO NE MOŽE RADITI POSAO DISPEČERA

Ipak, pored intuicije koja je sastavni deo uspešnog dispečera, kada pričamo o karti Sjedinjenih Američkih Država, poznavanje dobrih i loših regija kao i pojedinačnih država je bilo nešto što je jednostavno moralo da se buba.

IMAMO PRAVI NAČIN DA KROZ IGRU DOĐEŠ DO ŽELJENOG ZNANJA

U pitanju je vebsajt Settera. Setera je sajt na kojem se mogu učiti geografske oblasti putem formata kviza, na način koji dozvoljava interakciju i prikupljanje poena, poput igrice. Dostupan je i u formatu aplikacije pogodne za Android i iOS telefone, tako da se ovaj kviz može igrati sa bilo kog uređaja.

Kviz funkcioniše veoma jednostavno: sajt izbaci ime države koja se traži, i tvoje je da samo jednim klikom označiš tu državu. Ako omašiš odabir jednom ili više puta, sajt će indikovati u kom predelu se tražena država nalazi.

REPETICIJA JE MAJKA

U startu, poenta se svodi na ponavljanje kviza dok se sve države ne nauče. Kasnije, kada se savladaju sve države, znanje se može usavršiti kroz vremensko ograničenu igru. Možda je prvi put trebalo četiri minuta da pogodiš sve. Kada se dođe do desetog puta, kviz se može završiti za oko 2 minuta.

Polaznici našeg kursa za dispečera su ovaj princip učenja odabrali kao najbolji i najzanimljiviji, kada je u pitanju pamćenje država unutar Amerike.

Ako želiš da saznaš još zanimljivih stvari, registruj se na MY-CER.COM i pogledaj besplatne lekcije u kojima se nalazi još mnogo interesantnog sadržaja. Nemaš šta da izgubiš, samo ćeš proširiti vidite i biti na dobitku.

ZAPOČNI BESPLATNO
perm_identity
call
email
visibility